TESANOVA GIRA 2023

HIP HOP ELECTRÒNIC D’ARREL


Tesa (Almussafes, 1985), hipocorístic de Teresa, és una rap valenciana. Llicenciada en psicologia, és professora de Formació professional, i compagina la seua trajectòria en solitari amb un altre projecte musical, anomenat El Delito. També col·laborà al programa Sessió golfa, de la ràdio pública À punt.


Inicialment no va tindre contacte amb la música rap, sinó que ha begut sobretot del punk, i ha escoltat molt grups com Eskorbuto, però ha rebut influències tan variades com ara Extremoduro o Lichis, el compositor de La cabra mecánica. Entre els grups en valencià, caldria destacar Sva-ters, La Gossa Sorda o Al Tall. Ja dins del rap, li agraden les lletres de Violadores del verso. Les temàtiques de les seves lletres són molt variades i eclèctiques, però apareixen tres constants fonamentals: les arrels –defensar la terra–, el feminisme –i la reivindicació de valors socials–, i la festa –passar-ho bé!–.


L’àlbum Rural rep el guardó al millor disc de hip-hop en els Premis Ovidi 2019, i guanya també com a millor disc de música urbana en la segona edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.


«Rap d'Arrel» és el tercer treball de la rapera d'Almussafes. Un nou àlbum amb catorze temes en el qual es barreja la música tradicional valenciana i el rap, amb l'objectiu de fer arribar la música tradicional a un nou públic i modernitzar el discurs del folklore. Després del llançament del nou disc, Tesa ens sorpren amb un nou tema, «Tiempo».